Blog

Een leuk weekend voor het hele gezin

binge drinken

Het weekend is voor mij echt een periode van tot rust komen. Ik werk heel de week hard, en dan is het weekend een fijne tegenhanger om even lekker rustig aan te doen. En ik merk dat mijn vrouw en kinderen dit ook zo ervaren, iedereen geniet op zijn eigen manier van het weekend. In deze blog deel ik met je hoe een weekend er in ons gezin uit ziet, en vertel ik je meer over onze activiteiten.

Vrijdagavond

Het weekend begint bij ons op vrijdag avond. Ik ben eerder klaar met werken en doe vast boodschappen zodat we ons daar heel het weekend niet meer druk over hoeven te maken. Dan komen mijn zoons uit school en mijn vrouw uit haar werk, en dan proosten we met z’n allen op het weekend. Mijn zoons zijn inmiddels ook oud genoeg om een biertje met ons mee te drinken, en dat vinden we hartstikke gezellig. Dit is een moment voor ons waar de we week even doorspreken en zo ontspannen het weekend in gaan.

Later op de avond gaan mijn zoons vaak naar het café met hun vrienden. Zolang dit gezellig blijft vind ik het goed, ik heb wel duidelijke afspraken met hen gemaakt over hun alcoholgebruik. Zo wil ik niet dat ze binge drinken, en gelukkig begrijpen ze dat volledig.

Zaterdag

De zaterdag is voor ons vooral een familiedag. We brunchen altijd met het hele gezin en daar maken we echt een feestje van: croissantjes, verse jus, fruitsalade… Bedenk wat en het staat bij ons op tafel. Mijn vrouw en ik zijn vaak eerder wakker dan onze zoons, en dan lezen wij vast de krant met een heerlijk kopje koffie. ‘s Middags gaan we vaak even naar buiten voor een wandeling of we gaan op bezoek bij Oma die in de buurt woont. ‘s Avonds kookt mijn vrouw, door haar werk heeft zij daar door de weeks geen tijd voor en dat haalt zij in het weekend ruimschoots in. Zij zet altijd heerlijke gerechten op tafel en ik vind het fijn dat ik eens niet achter het fornuis sta.

Zondag

Zondag trekt iedereen zijn eigen plan. Een van mijn zoons voetbalt bij de plaatselijke voetbalclub, en hij heeft vaak op de zondag een wedstrijd. Mijn andere zoon houdt erg van wielrennen en als het weer het toelaat springt hij graag op de fiets. Ikzelf gebruik de zondag vaak om al het een en ander voor te bereiden voor de komende werkweek, zo begin ik maandag lekker ontspannen weer aan mijn baan. Zondagavond doen we dan samen nog een spelletje of kijken we samen een film.

Zo gaan de weekenden snel voorbij, maar ik geniet er altijd erg van. Ik ben benieuwd hoe jullie je weekenden doorbrengen met je gezin, laat het hieronder weten in een reactie.

Geef een reactie