Blog

Stage in Amsterdam

steekwagen

In september van het jaar 2018 startte ik met mijn stage in Amsterdam. In mijn vierjarige opleiding tot makelaar hoorde ook een stage van vier maanden. Mijn eerste jaar was zwaar, het tweede jaar al wat minder. Mijn derde jaar was best rustig, met maar drie dagen school per week. Een stage van vijf dagen per week vond ik daarom best wel zwaar. Ook was het bedrijf waar ik stage ging lopen best ver van mijn huis. Ik moest ongeveer drie uur reizen per dag. Desondanks had ik heel veel zin in mijn stage. Ik liep stage op de Zuidas. Hierdoor zag ik hele mooie huizen en heb ik hele leuke mensen ontmoet.

Bijzondere klanten

In mijn eerste weken liep ik alleen maar mee met andere makelaars. Ik kende de stad nog niet heel goed en was ook nog niet zo bekend met de werkwijzen. Een aardige collega nam mij vaak mee op sleeptouw. Vroeg in de ochtend liepen we naar de Zuidas. Het appartementencomplex was ongeveer vijf minuten lopen van het kantoor. Binnen stond we te wachten op de klant. Na ongeveer vijf minuten kwam niemand minder dan Mathijs de Ligt binnenlopen! Ik was groot voetbalfan dus was heel erg enthousiast. Dit was gelijk een goede test om professioneel te blijven. Het was lastig, maar het lukte. Dit was wel het hoofdonderdeel van de dag. De andere afspraken leken een beetje saai. Gelukkig ben ik groot fan van huizen. Bij een makelaar is er genoeg om naar te kijken. Zeker in Amsterdam waar op dat moment de prijzen door het dag heen gingen.

Zelfstandig werken

Na mijn eerste weken was het tijd om zelfstandig op pad te gaan. Ik vond dit best spannend. Je vertegenwoordigd een serieus bedrijf. En je kan niet tegen elke klant zeggen dat je pas een paar weken aan het werk bent. Mijn baas vertrouwde erop dat het me heel goed af zou gaan. Ik had een bezichtiging met een man, ik kende alleen zijn naam. Eenmaal aangekomen op de locatie bleek het een oude man te zijn. Hij en zijn vrouw hadden het huis al gekocht en zouden volgende week verhuizen. Hij vertelde mij dat ze die avond een feest gaven om dit te vieren. Na de bezichtiging vertelde de man dat hij aan de overkant van de straat woonde. Dit was een flat zonder lift. Voor de leeftijd verhuisde ze naar de nieuwe flat met lift. We namen afscheid en liepen samen een stukje op, omdat mijn fiets aan die kant van de weg stond. Ik liep met de man langs zijn huis, en zag dat er heel veel boodschappen voor het feest voor de deur stond. Het busje van de supermarkt was al weg. Ik vond het zielig om de man dit te laten tillen, dus vroeg of ik een steekwagen kon lenen. Hij had er eentje in de berging staan. Ik bracht de dozen met boodschappen naar boven. De man was erg dankbaar en zei dat ik hart had voor het vak.

Geef een reactie