Blog

Ga jij een nieuw matras kopen? Hier moet je op letten!

Slapen is zeer belangrijk voor lichaam én geest. En slapen gaat het beste in een lekker bed! Ga jij jezelf trakteren op een compleet nieuw bed met alles erop en eraan? Dan is het slim om deze blogpost te lezen. Zo maak je een weloverwogen keuze die past bij jouw wensen en behoeften!

Om fijn te kunnen slapen, is het belangrijk dat je lichaam op de juiste manier wordt ondersteund. Vaak doen oude matrassen dit nog maar in onvoldoende mate. Ga daarom ook eens na hoelang jij al op hetzelfde matras slaapt en of deze niet aan vervanging toe is. De meeste matrassen verliezen hun ondersteuning na 8 jaar.  

Hier moet je op letten bij het uitzoeken van je matras

Wil jij graag een nieuw bed kopen? Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw matras, is het zeer belangrijk om er eentje te kiezen die niet alleen aansluit op je wensen, maar ook op je behoeften. Deze wensen en behoeften kunnen per persoon verschillen. Daarom is het ook slim om voor twee aparte matrassen te gaan. Zo krijgt ieder de ondersteuning en eigenschappen die hij of zij wenst. Ook heb je minder last van bewegingen van de ander. Hierdoor ben je in staat om dieper te blijven doorslapen. Dit komt je nachtrust ten goede!

Vraag advies aan een expert

Kom jij er tijdens je zoektocht matrassen kopen niet helemaal uit? Voor passend advies kun je het beste een bezoekje brengen aan een deskundige beddenzaak. Zij helpen je bij het vinden van het juiste matras. Dit heeft onder andere te maken met de houding waarin je slaapt. Ben jij iemand die veel op z’n zij slaapt, dan kun je waarschijnlijker beter een ander matras gebruiken dan iemand die juist alleen maar op z’n rug ligt. Ook moet je matras zijn afgesteld op je lichaamsgewicht.

Aan een nieuw bed moet je wennen

Veel mensen zijn zó gewend aan hun oude bed, dat hun nieuwe bed even wennen kan zijn. Geen zorgen want is de normaalste zaak van de wereld! Veel mensen verlangen de eerste weken tot maanden terug naar hun oude bed. Dit komt omdat je lichaam moet wennen aan de nieuwe ondersteuning die het krijgt. Wanneer je nieuwe matras toch nét iets te hard of zacht is dan je had gehoopt, kun je er altijd nog voor kiezen om een topper aan te schaffen. Nog een laatste tip is om je matras regelmatig even om te draaien. Zo verleng je de levensduur en geniet je nog langer van je nieuwe matras! 

Geef een reactie