Blog

Voor elke trap een geschikte traplift!

Een traplift is een veelgebruikt hulpmiddel voor allerlei mensen. Of je nu slecht ter been bent vanwege ouderdom, of tijdelijk minder mobiel bent; een traplift kan de ideale oplossing vormen voor jouw probleem! Met een traplift is het mogelijk om langer thuis te kunnen blijven wonen in je eigen, veilige omgeving. Dit wordt door veel mensen erg op prijs gesteld, zeker wanneer er onderwerpen zoals dementie meespelen. Trapliften zijn er in allerlei soorten en maten. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Wil jij weten welke lift jij nodig hebt voor jouw trap? Je komt erachter in deze blogpost!

Verschillende soorten trapliften

Een tralplift bestaat altijd uit een stoel bevestigd aan een rails. Dit is bij elke lift wel hetzelfde. Het verschil is dat sommige trapliften bijvoorbeeld een rechte rails hebben of juist beschikken over een rails die in een bocht loopt. Dit is afhankelijk van de soort trap in een woning. Daarnaast is het soms mogelijk om te kiezen of je de traplift aan de binnen- of buitenkant van de trap bevestigd. Soms kan het maar op één manier. Elke manier heeft zo zijn voor- en nadelen. Wanneer je een rechte lift nodig hebt, ben je vaak voordeliger uit. Er is namelijk minder maatwerk nodig om de rails aan te passen aan de vorm van je trap. Wanneer je de traplift wilt bevestigen aan een trap met een bocht, moet de traplift aangepast worden door vakmensen. Dit kost meer tijd en dus geld. Ook kun je er soms in principe zelf voor kiezen of je de lift in de binnen- of buitenbocht wilt laten plaatsen. Vaak is het ene net even handiger dan het andere. Je zou je hierover kunnen laten adviseren door de experts. Wanneer je de lift aan de muurkant plaatst, dient de trapleuning verwijderd te worden. In het andere geval is de leuning gewoon nog beschikbaar voor de andere trapgebruikers.

Wil jij een goedkope traplift?

Een geheel nieuwe traplift aanschaffen, is soms best een duur grapje. Zeker wanneer er ook nog maatwerk nodig is om de lift perfect te krijgen voor jouw woning. Daarom kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om een tweedehands traplift te kopen. Dit levert een veel voordeligere traplift prijs op. Vaak ben je namelijk de helft goedkoper uit! Een traplift kan gemakkelijk meerdere rondes meegaan. Ze worden altijd robuust en kwalitatief goed gebouwd. Ook worden ze door de leverancier grondig gecontroleerd voordat ze bij hun nieuwe eigenaar terecht komen. Maak je hierover dus geen zorgen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om subsidie voor je traplift te krijgen. Kom erachter of dit ook voor jouw situatie geldt!

Geef een reactie