Blog

Wat doe je als je slechthorend bent?

Bij het ouder worden komen verschillende kwaaltjes. Denk bijvoorbeeld eens aan je ogen. Doordat je ogen al zoveel jaren meegaan, kunnen de ogen na een langere tijd minder goed worden. Dit gebeurt ook vaak bij de oren. Slechthorende mensen zijn meestal de 50 gepasseerd. Echter, natuurlijk is het mogelijk dat mensen onder de 50 slechthorend raken, maar dit komt meestal door een medische reden. Wanneer je oren slechter worden, kun je minder goed naar mensen luisteren. Je hoort de mensen slechter of zelfs helemaal niet, waardoor er een miscommunicatie kan ontstaan. Voor jou is het natuurlijk ook extreem vervelend dat je oren verslechterd zijn. Gelukkig kun je dit tegenwoordig makkelijk aanpakken door een hoortoestel te kopen.

 

Een doorzichtige hoortoestel

Het is natuurlijk niet fijn wanneer je met een hoortoestel moet lopen. Veel mensen schamen zich hier zelfs voor. Het maakt echter niet uit hoe oud je bent, een hoortoestel is echt niet beschamend. Toch is het begrijpelijk dat er schaamte ontstaat. Wil jij daarom liever dat het mensen niet op zal vallen dat je een hoortoestel draagt? Dan kun je een doorzichtig hoortoestel kopen. Deze hoortoestellen worden in verschillende huidskleuren gemaakt, waardoor het minder snel te zien is dat je een hoortoestel draagt. Ook zitten deze hoortoestellen dieper in de oren, waardoor het hoortoestel onzichtbaar wordt gemaakt.

 

Worden de hoortoestellen op maat gemaakt?

Als je een hoortoestel gaat kopen, is het belangrijk om de oorarts te bezoeken. De oorarts gaat namelijk onderzoeken in hoeverre jouw oren zijn beschadigd. Vanuit hier kan er een op maat gemaakt hoortoestel besteld worden. Een hoortoestel is natuurlijk niet gratis. Dit wordt ook niet altijd verzekerd door de verzekeringsmaatschappij. Kijk dus altijd of je verzekerd bent tegen dit soort problemen. Is dit niet het geval? Dan zal je helaas het hoortoestel zelf moeten kopen.

 

Aan beide oren of aan één oor

De oogarts kan bekijken of beide oren beschadigd zijn. Vaak is dit niet het geval. Meestal is slechts één oor namelijk erg beschadigd, waardoor je minder goed kan horen. Dit zorgt ervoor dat je ook maar één gehoorapparaat hoeft aan te schaffen. Het is fijn om slechts één apparaat aan te hoeven schaffen aangezien dit je een hoop geld kan schelen. Zijn jouw oren wel aan beide kanten beschadigd? Dan zal je in beide oren een gehoor apparaat moeten dragen. Vaak zijn gehoorapparaten al € 1000 per stuk. Wil jij goed blijven horen? Dan zal je toch echt een extreem hoog bedrag moeten neerleggen. Heb jij een goede verzekering? Dan kan er een gedeelte vergoed worden door de verzekeringsmaatschappij. Wil jij weten of dit het geval is? Neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij.

Geef een reactie