Blog

Micro SD kaart: veel opslag met hoge snelheid

Micro SD kaart

In onze digitale wereld slaan we van alles op op onze telefoons, tablets en laptops. Denk aan films, foto’s, e-boeken en alle andere zaken die meestal van grote waarde voor ons zijn. De tijd dat we stapeltjes papier, videobanden of fotoalbums in huis hadden liggen is voorgoed voorbij. We stellen hoge eisen aan onze opslag. Die moet veilig zijn en vooral ook snel. Het is erg frustrerend als je uren moet zitten wachten terwijl je telefoon of tablet de informatie die je wilt hebben upload. Met een Micro SD kaart heb je die frustraties in ieder geval niet. De Micro SD kaart heeft een groot geheugen en is snel. Hij is te gebruiken in diverse apparaten dus dat is ook erg handig. Kortom, een Micro SD kaart is handig om in huis te hebben.

De opslag van lang geleden

Ik kijk soms nog met verwondering naar alle ontwikkelen in de digitale wereld. Ik ben er niet heel erg in thuis, al maak ik er graag gebruik van. Als auteur heb ik grote lappen tekst te bewaren van de boeken die ik schrijf. Dat moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Ik moet er niet aan denken dat ik één van mijn verhalen kwijtraak voor deze is gedrukt in boekvorm. Ik schrijf al zo lang als ik me kan herinneren en ik heb dus zelfs nog achter zo’n ouderwetse typemachine gezeten. Het verhaal stond meteen op papier. Nu hadden we geen kopieerapparaat in huis of zo, dus je begrijpt dat dit wel heel erg kwetsbaar was. Dat ging dus zo af en toe wel eens mis. Je kent het misschien nog wel: koffie eroverheen, bladzijde kwijt, typefouten die met tipp-ex behandeld moesten worden. We lachen er nu om, maar dat was vroeger serieuze business. Daarna kwamen de floppydisks. Ken je die nog? Die grote platte, vierkante schijven voor in je al even grote en logge computer. Van die capaciteit moest je je niet al te veel voorstellen in vergelijking met bijvoorbeeld de Micro SD kaart, maar je kon tenminste kopieën maken.

Micro SD kaart: koop hem gewoon

Als je terug denkt aan die tijden kun je nu alleen maar dankbaar zijn dat het allemaal zo makkelijk is. Met de snelheden en de grote opslagruimte van de Micro SD kaart kan ik zelfs op mijn telefoon mijn verhaal even checken. Heerlijk toch voor een overleg? We kunnen niet meer zonder deze handige opslagmanieren. En een Micro SD kaart is daarom voor iedereen onmisbaar!

Geef een reactie