Blog

Kleed je warm aan!

Het blijft nog een tijdje koud in Nederland. Nog meer redenen om je goed warm aan te kleden. Meestal als ik een uurtje buiten gelopen heb, ben ik ijskoud. Misschien heb ik wel de verkeerde kleding aan of heb ik te weinig gegeten en gedronken. Er zijn een aantal manieren om jezelf warm te houden. In deze blog bespreek ik de manier om jezelf warm te houden tijdens de frisse dagen.

Eet en drink energierijke voeding

 Voeding die langzaam verteert, zorgt langduriger voor verwarming. Kies je voor korte koolhydraten, zoals suikers dan verbrand je lichaam die voeding erg snel en is de kans groot dat je het ook sneller koud krijgt. Kies dus voor gezonde voedingsmiddelen, zoals groenten. Peper verwarmt ook je lichaam, net zoals kaneel en nootmuskaat. Laat het zakje chips maar even staan en kies voor iets gezonds!

Draag de juiste kleding

Mijn favoriete jas is van Airforce. Deze jas houdt mij al een aantal jaren goed warm. Parajumpers zijn al helemaal geschikt voor de koukleumen onder ons. Deze jas is extra lang! Zelf onder zo’n dikke jas vindt je lichaam het prettig als je meerdere lagen over elkaar draagt. Het houdt de warmte van je lichaam beter vast.

Meer bewegen

Je spieren geven ook warmte af, wanneer je ze beweegt. Dus zet eens een lekker muziekje op en dans jezelf warm. We willen niet dat je snel afkoelt, hierdoor is de kans groot dat je lichaam gaat bibberen of rillen. Door de snelle spiertrillinkjes begin je meteen weer op te warmen. Een snelle trap op trap af helpt ook. 

Stook je huis op de juiste temperatuur

Je lichaam vindt het ook prettig als je omgeving ook een aangename temperatuur is. Maar let erop dat je je huis niet te hard verwarmt. Wanneer je je huis namelijk te hard verwarmt, ga je vanzelf een shock krijgen als je naar buiten in de kou stapt. Door het niet warmer dan 20 graden in je huis te laten worden, vermijd je die shock.

Handen en voeten

Dit zijn misschien wel de moeilijkste gedeeltes van je lichaam om warm te houden. Zet daarom je schoenen op de radiator of laat je sokken vooraf verwarmen. Houd je handen uit je zakken en zwier met je armen rond. Dit bevordert de bloeddoorstroming en houdt je lichaam warmer. Blazen is ook een goede manier om je handen warm te krijgen. Blijf je vingers vooral bewegen zodat er genoeg bloed naartoe stroomt.

Krijg je het al een beetje warmer?

Geef een reactie